Ademcoaching

“Ademhalen kun je bewust en onbewust doen. Je ademhaling laat zien hoe jij op dit moment in het leven staat. Het laat zien hoe het ‘echt’ met jou gaat.”

In ademcoaching kun je leren om diep en ontspannen te ademen, goed te leren voelen, meer inzicht in jezelf te krijgen en meer regie te nemen over jouw leven. Dat kan in een individuele ademsessie(s), een ademsessie samen met je partner of in een ademcirkel.

Ademcoaching
Wil jij vol leven

Wil jij vol leven?

Wil jij vol leven?

Ademcoaching is er voor iedereen.

Wanneer je iets spannend vindt, gaat je ademhaling snel en omhoog in je lichaam. Als dit bij jou vaak zo is, dan kan dit je ademstroom belemmeren.

Wanneer je iets heftigs ervaart, duw je dat liever weg. Dan kies je ervoor, vaak onbewust, om minimaal te ademen. Zo hoef je niet alles te voelen wat er in je leeft. Vooral wanneer pijn, verdriet of angst worden aangeraakt, wil je daarvan weg. Je brein helpt je daarbij. Je adem daarentegen laat altijd zien wat er hier en nu is.

Ademcoaching kan jou helpen bij:

 • Rennen & weinig tijd om stil te staan
 • Opgejaagd gevoel & benauwdheid
 • Vermoeidheid & slecht slapen
 • Hyperventilatie & astma
 • Prikkelbaarheid, stress & spanning
 • Stijve, gespannen & vastzittende spieren
 • Piekeren & concentratieproblemen
 • Vaste patronen & onverwerkte emoties of trauma’s

Resultaten van ademcoaching:

 • Genieten van hier en nu & van wat er echt toe doet
 • Dieper & ontspannen ademhalen
 • Rustiger slapen & uitgeruster wakker worden
 • Mentale & emotionele helderheid
 • Inzicht in jezelf
 • Beter omgaan met stress
 • Loslaten van wat je niet meer dient
 • Blijven bij wat je voelt & bij wie je bent
FAQ

De basis van mijn ademwerk is de verbonden ademhaling. De inademing en de uitademing vloeien in elkaar over. Je hele ademhalingssysteem opent. Verbonden ademhalen is een krachtig, reinigend en transformerend proces.

Tijdens het verbonden ademhalen spreek je drie niveaus van ‘zijn’ aan: lichamelijk, mentaal-emotioneel en spiritueel. De adem zet op elke laag de energie in beweging.

Op lichamelijk vlak breng je door vol en diep te ademen extra zuurstof in je lichaam. Fysieke energie komt in beweging. Je activeert hiermee je zelfhelend vermogen. Op celniveau vindt er transformatie plaats. Je cellen helen en deze heling is blijvend.

Op mentaal-emotioneel vlak ruim je blokkades op. Verbonden ademhalen nodigt onderdrukte gedachten en emoties uit om vanuit je onderbewuste naar de oppervlakte te komen. Door de emoties alsnog welkom te heten, te respecteren en te doorvoelen, raken deze geïntegreerd. Zo kan de energie weer vrij stromen. Het resultaat is dat al jouw emoties weer mee mogen doen. Je leert goed te voelen wat er in jou leeft en daarmee ervaar je meer vrijheid, ruimte en rust.

Op spiritueel vlak kom je in contact met jouw essentie. Je ervaart ruimte om aanwezig te blijven bij jezelf. Je herinnert je wie je in werkelijkheid bent.

In ademcoaching ga ik samen met jou onderzoeken wat er nu speelt in jouw leven. Je leert meer ruimte te maken in je ademhaling. Zo kun je meer aandachtig zijn in je lichaam. Daarmee heb je een krachtige tool te pakken om dit leven vol te ervaren.

Een ademsessie duurt anderhalf tot twee uur en bestaat uit drie onderdelen.

Eerst bespreken we wat er speelt en wat je doel is. We komen daarbij vaak op een thema in jouw leven of iets wat je zou willen veranderen. Als er meer tijd nodig is om inzicht in een thema of systeem te krijgen, dan maken we daar ruimte voor.

Vervolgens begint het ademwerk. Je gaat comfortabel liggen op een matras. Ik nodig je uit bewust te worden van je adem, en ik leer je verbonden adem te halen. Tijdens de verbonden ademhaling begeleid ik je. Emoties, herinneringen en gedachten kunnen opkomen. Ook daarin begeleid ik je.

Tot slot is er tijd om alles te integreren en te ontspannen. We ronden samen de sessie af. Wat er is getransformeerd, kun je op deze manier blijvend meenemen uit de sessie.

Elke volgende ademsessie bestaat steeds uit een coachgesprek, verbonden ademhalen, en de ontspanning. Wanneer je meerdere sessies komt, stemmen we elke sessie af op hoe het met je gaat en wat er op dat moment speelt. Het is steeds weer krachtig om een intentie of een thema waar jij op wilt ademen mee te nemen in een ademsessie. In het ademen.

Verbonden ademhalen kan ook samen met je geliefde. Samen met mijn lief Toon geef ik ademsessie waarbij partners in een liefdesrelatie tegelijk en naast elkaar in dezelfde ruimte verbonden ademen. Vaak komen in zo’n sessie thema’s naar de oppervlakte die in een relatie spelen. De beide partners kunnen tijdens en na de sessie makkelijker verantwoordelijkheid nemen voor wat het eigen stuk is in de relatie en daardoor opnieuw vanuit vrijheid en liefde verbinden met elkaar.

Ademcirkel

Verbonden ademen kan ook in een groepssessie. Zo’n groepssessie heet een ademcirkel. Het is wel aan te raden om eerst een of meer ademsessies individueel te volgen, voor je meedoet in een ademcirkel.

In een ademcirkel adem je volgens dezelfde techniek als in een individuele sessie. Iedereen ademt in de sessie vanuit de eigen intentie of het eigen thema. Omdat je samen ademt, wordt er bovendien een energieveld opgebouwd, je versterkt elkaar.

Samen dit proces van verbonden ademen ervaren doet vaak veel. Het maakt ruimte voor diepe verbondenheid, herkenning van gedeelde thema’s, compassie voor elkaar en voor jezelf.