Mijn persoonlijke reis

“Het gaat er niet om dat je je goed voelt, het is de bedoeling dat je goed leert voelen.”

Mijn reis begon in 1979. Ik werd geboren in een ‘veilig’ gezin in Amsterdam Oud Zuid als enige dochter van Ton en Rose. Gevoelig, kwetsbaar en emotioneel, zo stond ik bekend. Wanneer ik uit school naar huis ging en onze straat in fietste, kon ik al voelen in welke stemming mijn moeder was.

Als jong meisje kon ik genieten van de schoonheid der dingen. Toen ik moest kiezen wat ik ging doen met mijn leven, moest het wel een droombaan in de mode worden. Ik wilde als styliste voor magazines werken, en dat gebeurde ook. Mijn comfortzone werd de wereld van de mooie buitenkant. De mode liet ik achter me en ik volgde opleidingen in coaching, training, en NLP.

Een workshop in een klooster bracht me voor het eerst uit mijn comfortzone. Dat voelde pijnlijk, en vreemd genoeg vertrouwd. Ik wist na een verzameling workshops in lichaamswerk, opstellingen en NLP genoeg: ik wilde de wereld van de binnenkant grondig ontdekken. Ik onderzocht mijn binnenkant om vandaaruit mijn leven authentiek te leiden.

De jaren daarna ging het stromen. Ik ontmoette de liefde van mijn leven en ik werd moeder van Benjamin en June Rose. Ik coachte, trainde en doceerde ik in mijn eigen praktijk, voor een huisartsenpraktijk en in een opleidingsinstituut. Met mijn liefde Toon en ons samengestelde gezin woon ik in Ouderkerk aan den IJssel op een prachtige plek met veel ruimte en natuur.

Toen ik voor het eerst met ademwerk in aanraking kwam, resoneerde het diep in mij. De verbinding met het voelen, het lichaamswerk, de ruimte en de helderheid ervan; ik dook er vol overgave in. Het maakte mij duidelijk: in ademen kan ik meteen naar de essentie, naar datgene waar het in het leven om gaat. Ik had weinig tijd nodig om te besluiten dat ik me wilde toeleggen op ademcoaching.

Dat brengt me naar hier en nu. Alles wat ik meegenomen, ervaren en geleerd heb tijdens mijn reis, komt bij elkaar in ademwerk. Ik voel me erin thuis. En vanuit dat thuiskomen wil ik jou ondersteunen in jouw persoonlijke reis in deze bijzondere tijd.

“Verbonden met alles wat is.
Alles opent, zo mooi en intens.”

Mijn persoonlijke reis

Opleidingen

Opleidingen

  • Ademcoach - Adem en Stem, Noordwijkerhout
  • post HBO Professioneel Trainer - TC University
  • post HBO Professioneel Coach - TC University
  • Systemisch Werken - TC University
  • NLP Practitioner - JBL trainingen, Frankrijk
  • NLP Master - JBL trainingen, Frankrijk
  • HBO Communicatie - Hogeschool Amsterdam
  • Daarnaast heb ik veel workshops in binnen- en buitenland gevolgd, waaronder schaduwverlichting, mindfulness, vrouwentrainingen, tantra, man-vrouwwerk, systemisch werk en yoga.